Logo of Team Belgium

"Ik ben heel tevreden", reageerde Imke Vervaet nadat ze zich maandag met een persoonlijk record (23.05) voor de halve finales van de 200 meter plaatste in Tokio. "Enige minpuntje is dat ik niet onder de 23 seconden duik. Daar had ik toch wel op gehoopt. In de halve finales lukt het misschien wel. Normaal loop ik 's avonds sneller dan 's ochtends".

"Ik wou absoluut de eerste ronde overleven. Evident was dat niet. Ik had verwacht sneller te moeten lossen, maar in de bocht liep ik nog naast Elaine Thompson, dus dat zat wel snor. Heel het seizoen liep ik constant rond de 23.30, maar ik voelde dat ik sneller kon. Nu kwam het er ook uit. Hopelijk ben ik voor de halve finales goed gerecupereerd en kan ik mijn hoofd leegmaken. Het is weer een nieuwe wedstrijd en ik wil opnieuw een goede tijd lopen."

Vervaet liep in Tokio ook al de 4x400 meter mixte en moet ook nog in de 4x400 aan de slag met de Belgian Cheetahs. Die kregen het forfait van Cynthia Bolingo te verwerken. "Toch denk ik dat we nog kans maken om de finale te halen. Het idee was toch al om de reeksen zonder Cynthia te lopen."

Belga