Logo of Team Belgium

In 2014 in het Chinese Nanjing bezorgde taekwondoka, Indra Craen België tijdens de tweede zomereditie van de Jeugd Olympische Spelen, een mooie zilveren medaille in de gewichtsklasse -49kg.

“Je weet niet wat je kan verwachten maar de Jeugd Olympische Spelen waren - voor mij althans - echt overweldigend. Voor het eerst kom je in een multidisciplinaire context terecht, de kennismaking met het olympisch dorp, de grootsheid van de spelen, …. En je moet naar niets zelf op zoek, alles wordt voor je geregeld door een legertje uiterst vriendelijke en efficiënte vrijwilligers.
Het taekwondo-team heeft goede resultaten behaald in Nanjing en dat zal er ook wel toe bijdragen maar voor mij waren de Jeugd Olympische Spelen een superervaring en een kennismaking met de Olympische Spelen.”

Indra Craen stond al op de taekwondomat, toen ze vijf was. Vanaf haar achtste mocht ze aan conditietraining doen en toen werd ze ook opgemerkt en kwam zo in een topsportwerking terecht.

Indra Craen : “Vanaf dan ben ik gaan deelnemen aan Europese kampioenschappen eerst bij de kadetten en daarna bij de junioren. In mijn derde middelbaar ben ik begonnen aan de topsportschool in Wilrijk. Ondertussen ben ik afgestudeerd en zit nu op de hogeschool maar ik train nog altijd in de topsportschool.