Logo of Team Belgium

Ingmar De Vos mag zich opmaken voor een derde en laatste termijn als voorzitter van de Internationale Ruitersportfederatie (FEI). Hij was de enige kandidaat-voorzitter bij de voorzittersverkiezingen, tijdens de Algemene Vergadering in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. Hij is sinds 2014 FEI-voorzitter, zijn huidige mandaat loopt tot 2026. 

"Ik ben zeer vereerd met het vertrouwen dat men in mij stelt om het FEI voor een laatste termijn te leiden", zei Ingmar De Vos in zijn toespraak tot de Algemene Vergadering. "De afgelopen acht jaar heb ik het voorrecht gehad getuige te zijn van de kracht van de eenheid in onze gemeenschap, en het is deze solidariteit die ons door moeilijke tijden heeft geholpen. We zetten samen stappen vooruit omdat we allemaal onze verschillen opzij zetten voor het grotere belang van onze sport en onze gemeenschap. We zijn er sterker dan ooit uitgekomen en ik weet dat deze basis ons in de toekomst goed van pas zal komen." 

Naast FEI-voorzitter is Ingmar De Vos ook lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), lid van drie IOC-commissies (juridische zaken, de commissie voor de gelijkheid van mannen en vrouwen, diversiteit en inclusie, en de coördinatiecommissie Los Angeles 2028), lid van de Raad van de Association of Summer Olympic International Federations (ASOIF), en lid van het Uitvoerend Comité van het Wereld Anti Doping Agentschap (WADA).   

Ingmar De Vos startte zijn carrière in 1990 bij de Belgische Ruitersportfederatie en werd in 1997 secretaris-generaal. In 2011 werd hij secretaris-generaal van de FEI. 

Tijdens zijn tijd bij de Belgische Nationale Federatie was Ingmar De Vos Chef de Mission voor het Belgische team op zes FEI World Equestrian Games™, van 1990 tot 2010, en op drie Olympische Spelen: Sydney 2000, Athene 2004 en Beijing 2008. Hij is lid van de Belgische Olympische academie. Hij was in 2010 medeoprichter van de European Equestrian Federation en was daar secretaris-generaal van 2010 tot 2011, waarna hij tot de FEI toetrad. 

Na drie jaar als secretaris-generaal van de FEI, werd Ingmar de Vos in december 2014 in de Algemene Vergadering van de FEI in Bakoe, Azerbeidzjan, tot voorzitter van de FEI gekozen. Overeenkomstig de statuten van de FEI kan een voorzitter maximaal drie ambtstermijnen van vier jaar volmaken.