Logo of Team Belgium

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en het Organisatiecomité voor de Olympische Winterspelen van Peking hebben de zogeheten ‘Playbooks’ gepubliceerd. Daarin staan de regels die bij de Olympische Spelen van begin volgend jaar zullen gelden voor onder meer de atleten, officials en journalisten. 

De ‘Playbooks’ of draaiboeken  zien er in grote lijnen hetzelfde uit als die voor de Spelen van afgelopen zomer in Tokio. Opvallend is wel dat het IOC, in samenspraak met de Chinese overheid, nu een stuk duidelijker heeft opgeschreven wat wintersporters die tijdens de Spelen positief testen op het coronavirus, kunnen verwachten als ze naar een quarantainehotel moeten. In Peking zullen positief geteste sporters bezoek kunnen krijgen van begeleiders en er is ook mentale hulpverlening voorzien. 

Het organisatiecomité Peking 2022, het IOC en de Chinese overheid en de deelnemende NOC’s hebben één gezamenlijk doel en één gezamenlijke bezorgdheid : veilige spelen organiseren voor alle deelnemers. Alle partijen zijn er ook van overtuigd dat de Spelen, zoals dat ook tijdens de zomer in Tokio het geval was, op een veilige manier zullen plaatsvinden.


Meer informatie: