Logo of Team Belgium

Het IOC reikt sinds 1985 ieder jaar een trofee uit in een domein buiten de sport. Dit jaar kreeg het BOIC net als de andere nationale olympische comités de kans om de trofee uit te reiken in het domein van de kunst. Tijdens de algemene vergadering van het BOIC van 5 juni mocht beeldhouwer Fred Bellefroid de prijs in ontvangst nemen.

Pierre-Olivier Beckers : “Ons land is wereldberoemd om zijn kunst. De keuze was dus zeker niet gemakkelijk. De raad van bestuur van het BOIC heeft gekozen voor een man die in zijn rijke oeuvre veel linken heeft gelegd met de sport. Wij hebben besloten om de trofee van het IOC ‘Sport en Kunst’ uit te reiken aan beeldhouwer Fred Bellefroid.”

In het werk van Fred Bellefroid staat de mens centraal. Sport is samen met spel en muziek een thema dat perfect past in zijn dynamische sculpturen. De beweging in zijn beelden straalt tegelijk een sterk positivisme uit.

Fred Bellefroid stelde al vaak tentoon in het binnen- en het buitenland. Hij ontwierp zelf verschillende trofeeën om sporters te huldigen zoals de prijs van de provincie Vlaams-Brabant of de Vlaamse sportprijs.