Logo of Team Belgium

Isaac Kimeli heeft zaterdag de 3.000 meter gewonnen op de IFAM Indoor atletiekmeeting in Gent. Hij lukte met 7:44.17 een dik persoonlijk record en schuift op naar de tweede plaats op de Belgische ranking aller tijden.

De enige Belg die ooit sneller ging dan Kimeli is Mohammed Mourhit. Zijn Belgisch record staat op 7:38.94.

"Deze tijd had ik niet verwacht", zei Kimeli na afloop. In december liep de Hallenaar, die al zeker is van het EK in zaal, nog het coronavirus op.

"Op training loopt het wel al beter, maar dat ik meteen zeven seconden sneller zou gaan dan twee weken geleden, verrast mij. Dit is ook sneller dan mijn outdoorrecord, dus dat belooft voor het EK. Mijn vorm zal blijven stijgen in de weken die nog resten. Op het EK hoop ik om de finale te halen. De komende weken loop ik geen wedstrijden meer, ook geen BK cross. Alles staat in functie van het EK indoor."

In het hoogspringen maakte de zestienjarige Merel Maes zwaar indruk. Ze wipte over 1m88 en verbeterde zo het Belgisch record U18 met vier centimeter. Op de 60 meter horden kwamen er geen toptijden uit de bus. Anne Zagré, die al zeker is van het EK, klokte 8.16.

Eline Berings struikelde en haalde de finish niet. Haar rest volgende week op het BK in Louvain-la-Neuve nog één laatste kans om het EK te halen.

Belga