Logo of Team Belgium

Isaac Kimeli veroverde zondag brons op het EK veldlopen in Turijn. Na afloop was hij in de wolken. "Stilaan kwam het besef dat dit mijn dag zou worden", klonk het.

Een hele wedstrijd lang was Kimeli niet weg te slaan uit de voorste gelederen. "Van bij de start voelde ik mij sterk en toen in de kopgroep iedereen één voor één begon te lossen, kwam stilaan het besef dat dit mijn dag zou worden", vertelt hij.

"Ik wist dat ik gewoon zo lang mogelijk met Jakob Ingebrigtsen mee moest gaan. Mijn benen waren héél goed en ik kon de wedstrijd controleren. Ik had nog graag gespurt voor zilver, maar de Brit verraste mij in de afdaling en hij was gaan vliegen."

Kimeli is nu de enige Belg die ooit twee medailles won op het EK veldlopen. "Ik probeer altijd zo veel mogelijk te knokken voor België, zelfs als ze mijn profcontract afnemen", zegt hij daarover.

"Ik probeer het land zo veel mogelijk medailles te bezorgen door altijd het maximum te geven."

"Het was een héél moeilijk jaar. Mentaal heb ik de knop vaak moeten omdraaien om alle tegenslag te verwerken, maar ik ben wel iemand die er altijd voor blijft gaan en nooit opgeeft. Met die mentaliteit hoop ik de jeugd te inspireren", besluit hij.

Belga