Logo of Team Belgium

Ismael Debjani is zondag als vijfde gefinisht op de 1.500 meter bij de FBK Games in Hengelo. Hij klokte een seizoensbeste van 3:36.01 en doet een gouden zaak op de olympische ranking.

De winst ging zondag naar de Brit Jake Wightman in 3:34.67. Hengelo maakt deel uit van de Continental Tour Gold, en dus levert de vijfde plaats van Debjani heel wat bonuspunten op voor de olympische ranking.

Hij begon als 36e op de ranking aan de meeting van zondag en schuift volgende week vermoedelijk op richting top 30, terwijl de eerste 45 naar Tokio mogen. Het Belgisch record van Debjani, in 2017 gelopen in Hengelo, staat op 3:33.70. 

"Dit was een degelijke wedstrijd", vertelde Debjan. "Om echt hard te gaan, was er iets te veel geduw onderweg, maar ik ben blij dat ik nog met een sterke laatste ronde kon uitpakken waarin ik heel wat plaatsjes won. Jammer dat ik pas vrijdagnamiddag vernam dat ik hier van start mocht gaan, want de voorbereiding was op die manier allesbehalve ideaal. Ik had geen tijd meer om bij de kinesist en de masseur te passeren. Het zal dus nog wel sneller gaan de komende weken."

Ook Isaac Kimeli verscheen aan de start van de 1.500 meter in Hengelo, maar hij ontgoochelde zwaar. Hij bleef steken op een zestiende plaats in 3:45.50, ruim boven zijn persoonlijk record van 3:36.51.

Belga