Logo of Team Belgium

Ismael Debjani heeft donderdag de 1.500 meter gewonnen op de Continental Tour atletiekmeeting in het Spaanse Huelva. Hij klokte er 3:36.71 en doet een uitstekende zaak op de olympische ranking.

De winnende chrono van Debjani vormt een beste seizoenstijd voor de Carolo. Hij bleef wel nog een eindje boven zijn nationale record, dat op 3:33.70 staat. De olympische limiet bedraagt 3:35.00. Debjani is dus nog niet zeker van Tokio, maar lijkt er nog moeilijk te kunnen naast grijpen. Hij stond voor aanvang van de wedstrijd in Huelva al 36e, terwijl de beste 45 naar de Spelen mogen.

De zege in Spanje in combinatie met de aardige chrono levert hem nog heel wat extra punten op, waardoor hij volgende week vermoedelijk de top 30 induikt. Ook Lindsey De Grande deed in Huelva een prima zaak voor haar olympische ranking. Ze finishte als twaalfde in 4:13.45, de snelste chrono sinds ze in 2011 getroffen werd door chronische leukemie, een ziekte die haar nog altijd parten speelt.

Het persoonlijk record van De Grande staat sinds 2010 op 4:09.20. Ze stond voor aanvang van de wedstrijd in Huelva 58e en komt volgende week vermoedelijk rond de 50e plaats uit. Polsstokspringster Chloe Henry kon geen potten breken en bleef steken op 4m02, 40 centimeter onder haar persoonlijk record.

Belga