Logo of Team Belgium

We are team!

Sportmerk JAKO voorziet het BOIC van hoogwaardige sportkledij voor alle sporttakken. Die kledij zal gedragen worden in het Olympisch dorp; bij, voor, na het trainen en sporten. En natuurlijk… bij de verschillende ceremonies en tijdens het ophalen van de – hopelijk vele – medailles!


JAKO’s gedelegeerd bestuurder Jan Jacobs is bijzonder blij met deze samenwerking: “Team Belgium en JAKO hebben de perfecte ‘match’. We zien dit als een mooie erkenning van onze basiswaarden: kwaliteit, design, functionaliteit, beschikbaarheid en ambitie.”

JAKO is specialist teamwear. In Duitsland spelen maar liefst 100.000 teams in een JAKO-tenue. In onze eerste en tweede klasse van het vaderlandse voetbal spelen verschillende teams met JAKO. Ook topwielerploeg Lotto-Soudal rust haar coureurs na hun noeste trainingsarbeid en heroïsche ritten uit met een JAKO-trainingspak. De nationale volleybalvrouwen zag u geregeld in hun JAKO Tank-topje opduiken. Allen kunnen ze bouwen en verder bouwen op de teamsport-knowhow van JAKO.

Keep dry, calm, cool & fresh + stop water, sun & wind! Daar draait het bij JAKO om en daarom kiest JAKO steeds voor hoogwaardige vezels en weefselstructuren die volledig afgestemd zijn op de noden van de sporter. Een optimale lichaamstemperatuur en bewegingsvrijheid zijn daar een integraal onderdeel van. En dus zeker ook voor de topsporter. En al zeker tijdens de hoogmis van het sporten: de Olympische Spelen in Rio!

Jan Jacobs: “Of het nu verenigingen, clubs en teams van het grootste internationale podium zijn of gezellige clubs uit de lagere en amateurreeksen, JAKO wil voor elk van hen het beste. Op sportschoenen na bieden wij een volledig gamma aan dat probeert kwaliteit, functionaliteit aan mooi design te koppelen. Natuurlijk zijn wij daarom bijzonder trots onze Belgische topatleten te kunnen kleden. We hadden al het genoegen op de Paralympics onze Belgische toppers te kunnen kleden en dat was een fantastische én een fantastisch sportieve ervaring! Dat smaakte inderdaad naar meer.”