Logo of Team Belgium

Het BOIC gaat in zee met sportmerk JAKO. Team Belgium wordt voortaan gekleed in deze functionele en kwaliteitsvolle sportkledij en zal Jako dragen in het olympisch dorp, tijdens de sluitingsceremonie en tijdens de medailleceremonies … Jako hoopt samen met ons dat er dat vele zullen zijn.

JAKO’s gedelegeerd bestuurder Jan Jacobs is bijzonder blij met deze samenwerking: “Tijdens de afgelopen winterstage in Lanzarote hadden we de eer Team Belgium voor het eerst te kleden. Dat bleek letterlijk een goeie ‘match’ te zijn en we zien dan ook deze samenwerking als een mooie erkenning van onze basiswaarden: kwaliteit, design, functionaliteit en beschikbaarheid.”

JAKO is specialist in teamwear. In Duitsland spelen maar liefst 100.000 teams in een JAKO-tenue. In onze eerste klasse van het voetbal spelen Lierse SK, SK Beveren-Waasland en Kortrijk VK in JAKO. Ook topwielerploeg Lotto-Soudal rust haar coureurs uit met een JAKO-trainingspak. In aanloop naar Rio 2016 zal JAKO naast de teamwear ook de hele kledijmerchandising rond Team Belgium uitwerken.

Jan Jacobs: “Of het nu verenigingen, clubs en teams van het grootste internationale niveau zijn of gezellige clubs uit de lagere en amateurreeksen, JAKO wil voor elk van hen het beste. Daarom kiezen we voor hoogwaardige materialen die volledig afgestemd zijn op de noden van de sportbeoefenaar. Op sportschoenen na bieden wij een volledig gamma aan dat probeert kwaliteit, functionaliteit aan mooi design te koppelen. Natuurlijk zijn wij daarom bijzonder trots onze Belgische topatleten te kunnen kleden. We hadden al het genoegen op de Paralympics enkele Belgische toppers te kunnen kleden en dat was een fantastische sportieve ervaring! Dat smaakte inderdaad naar meer.”