Logo of Team Belgium

Sinds enkele weken blijft heel België in zijn kot door de Covid-19-pandemie. Dat geldt ook voor de topatleten van Team Belgium, die zo goed als mogelijk proberen te blijven trainen. We nemen polshoogte bij enkelen van hen.

In deze episode: Jaouad Achab. Jaouad vertegenwoordigde ons land in taekwondo tijdens de Olympische Spelen in Rio. Hij behaalde er een vijfde plaats.

Jaouad Achab is thuis, maar blijft rustig onder de hele situatie. Zelfs alleen vindt hij mogelijkheden om te trainen dankzij zijn trainingspartner Bob (zie video hieronder). “Ik heb wat materiaal uit het sportcentrum ter beschikking, enkele matten, wat materiaal voor krachttraining en mijn tuin is mijn sporthal. Ik ben blij dat het mooi weer is. Zo kan ik verder werken.”

De verveling heeft bij Jaouad nooit toegeslagen. “Ik ben de hele tijd bezig. Ik train in mijn tuin, maak video-analyses van gevechten (van mezelf en van mijn tegenstanders) en neem trainingsvideo’s op om mensen te motiveren om thuis in beweging te blijven. Daarnaast volg ik een opleiding social media marketing. Ik heb ook regelmatig contact met mijn familie en vrienden.”

Die laatsten verliest Jaouad niet uit het oog dankzij de sociale media. “We bellen of we praten via Whatsapp of Instagram. En we sturen elkaar grappige video’s op de sfeer erin te houden.”

Is deze periode van afzondering ook een kans om nieuwe dingen te proberen? “Ik wilde leren koken, maar na twee minuten ben ik al weggelopen uit de keuken (lacht). Ik neem wel de tijd om video’s te maken en te monteren. Die deel ik op sociale media. Dat is altijd een passie van mij geweest.”

Ontdek een video van Jaouad en zijn trainingspartner Bob: