Logo of Team Belgium

De Europese Olympische Comités (EOC) kwamen op 10 en 11 juni in Skopje bijeen voor hun jaarlijkse Algemene Vergadering. Die werd  dit jaar in de hoofdstad van Noord-Macedonië georganiseerd ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van het plaatselijke NOC. Voorzitter, Jean-Michel Saive en CEO, Cédric Van Branteghem vertegenwoordigden er het BOIC.  

Op de agenda van de vergadering stonden verschillende belangrijke verslagen, onder meer van EOC-voorzitter Spyros Capralos, secretaris-generaal Raffaele Pagnozzi en penningmeester Peter Mennel.  Daarnaast ontvingen de deelnemers het verslag over de Europese Spelen van 2023 van Hasan Arat, voorzitter van de coördinatiecommissie en lid van het uitvoerend comité van het EOC, en van het organisatiecomité, na de recente ondertekening van het contract tussen de gaststad en de gastregio. 

Verder op de agenda stonden o.m.: verslagen over de Olympische Winterspelen van Peking 2022 en Milaan Cortina 2026, over de Olympische Spelen van Parijs 2024 en over de verschillende winter- en zomeredities van het Europees Jeugd Olympisch Festival 

IOC-voorzitter Thomas Bach, IOC-lid en voorzitter van het Nationaal Olympisch Comité van Oekraïne Sergey Bubka, ANOC-secretaris-generaal en lid van het uitvoerend comité van het EOC Gunilla Lindberg en WADA-directeur Sébastien Gillot spraken de Europese Olympische familie eveneens toe. 

Voorafgaand aan de Algemene Vergadering kwam ook het Uitvoerend Comité van het EOC op 9 juni in Skopje bijeen.