Logo of Team Belgium

Remco Evenepoel kroonde zich voor Wout van Aert en Bart Swings tot “Sportman van het Jaar”. Nafi Thiam pakte voor de vierde keer de titel “Sportvrouw van het Jaar”. Ook Cian Uijtdebroeks (belofte), de Belgian Tornados (ploeg), Roger Lespagnard (coach) en Michèle George (paralymiër) vielen op 6 januari in de prijzen op het Sport Gala in Antwerpen, een organisatie van Belgische sportpersbond in samenwerking met Golazo en het BOIC. 

BOIC-voorzitter, Jean-Michel Saive mocht de Orde van Verdienste van het BOIC overhandigen aan Roger Lespagnard (atletiek).

Nafi Thiam is voor de vierde keer in haar carrière verkozen tot Sportvrouw van het Jaar, de eerste sinds 2017. Ook in 2014 en 2016 werd ze gelauwerd als de beste Belgische atlete.  

Vorig jaar werden Wout van Aert (voor de tweede keer) en turnster Nina Derwael (voor de derde keer) gehuldigd als Sportman en Sportvrouw van het Jaar. 

De laureaten worden gekozen door de sportjournalisten en oud-winnaars tijdens het jaarlijkse referendum georganiseerd door Sportpress.be.


Laureaten
 

Sportman van het Jaar: Remco Evenepoel (wielrennen) 

Sportvrouw van het Jaar: Nafi Thiam (atletiek) 

Ploeg van het Jaar: Belgian Tornados (atletiek) 

Coach van het Jaar: Roger Lespagnard (atletiek) 

Belofte van het Jaar: Cian Uijtdebroeks (wielrennen) 

Paralympiër van het Jaar: Michèle George (dressuur) 

Orde van Verdienste BOIC: Roger Lespagnard (atletiek)