Logo of Team Belgium

Een duidelijk geëmotioneerde Jean-Michel Saive kondigde op 3 december tijdens een persconferentie in het olympisch huis zijn afscheid aan. Zeven keer op rij nam hij deel aan de Olympische Spelen, zijn eerste Spelen waren die van Seoul in 1988. Tweemaal droeg hij er ook de Belgische vlag. Pierre-Olivier Beckers, voorzitter van het BOIC, Roland Delhoux, voorzitter van de Tafeltennisbond en Alain Laitat, algemeen bestuurder van het Adeps waren er op 3 december ook en brachten hem hulde.

Na 32 jaar sluit Jean-Michel Saive een hoofdstuk af, hij zet een punt achter zijn internationale sportcarrière. Hij gaat wel nog door met de interclubcompetitie op Belgisch niveau.

Jean-Mi speelde een indrukwekkend palmares bij elkaar. Hij was 25 keer Belgisch kampioen, prijkte meer dan 500 dagen op de eerste plaats van de wereld ranking, was één keer vice-wereldkampioen en werd Europees kampioen in 1994. Hij won dat jaar ook het Europese Top 12-toernooi en werd uitgeroepen tot Sportman van het Jaar, net als in 1991.

Zijn carrière als sportbestuurder legt Jean-Mi echter niet stil. Jean-Michel Saive is o.a. lid van de raad van bestuur van het BOIC en voorzitter van zowel de atletencommissie van het BOIC als die van het Europees Olympisch Comité. Vorig jaar werd hij ook aangesteld als raadgever van René Collin , minister van Sport van de Franstalige gemeenschap.

Bedankt Jean-Mi!