Logo of Team Belgium

Jelle Geens heeft zich afgelopen weekend tijdens de derde manche van de World Triathlon Series in het Canadese Montréal geblesseerd aan de pols. Hij moet volgend weekend forfait geven voor de Finals in Edmonton (Canada).

"2021 was niet mijn seizoen", postte de Limburger op Instagram. "Normaal gezien zou ik nu een vlucht moeten nemen naar Edmonton, maar in plaats daarvan keer ik terug naar Brussel."

Geens viel in Montréal op de pols en moet geopereerd worden aan een scafoïdefractuur. Hij eindigde toch nog als veertiende in de tweede kwalificatiereeks, maar enkel de top-10 ging door naar de finale. Enkele weken geleden moest Geens ook al een streep trekken door de individuele triatlon op de Olympische Spelen in Tokio door een positieve coronatest. Hij was wel opnieuw klaar om deel te nemen aan de gemengde aflossing, waarin België als vijfde eindigde.

"Dit is opnieuw een grote teleurstelling", reageerde Geens. "Wij triatleten trainen zo hard en maken zoveel opofferingen. Als je dan teleurstelling na teleurstelling meemaakt, is dat zwaar om dragen." Marten Van Riel eindigde in Montréal als vierde in de finale, net als op de Spelen in Tokio. Hij moest na 300m zwemmen, 7 km fietsen en 2 km lopen drie Fransen laten voorgaan. De winst was voor Dorian Coninx, voor Vincent Luis en Léo Bergère.

Belga