Logo of Team Belgium

Jelle Geens is zaterdag op de derde plaats geëindigd op de Wereldbeker sprinttriatlon in het Spaanse Valencia. Voor de 27-jarige Limburger was het na zijn bronzen medaille in het Tsjechische Karlovy Vary de tweede keer dit seizoen dat hij het podium op mocht bij een WB-manche.

de slotmanche van het seizoen moest hij enkel de Britse olympische kampioen Alistair Brownlee en de Franse tweevoudige wereldkampioen Vincent Luis voor zich dulden.

Geens werkte in Valencia de 750m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen af in 50:33 en zo kwam hij op acht seconden van de tweede plaats van Brownlee. Die was op zijn beurt drie seconden trager dan winnaar Luis. "Na het zwemmen besefte ik dat de kloof met de drie leiders niet al te groot was, maar tijdens het fietsen besloot ik toch in het peloton dat we gevormd hadden met enkele Noren te blijven zitten", verklaarde Geens na afloop.

"Tijdens het lopen, en nadat ik Le Corre had ingehaald, wou ik wel nog voor de zege gaan, maar ik wist dat het moeilijk zou worden en dus besloot ik mijn podiumplaats veilig te stellen. Ik sluit het seizoen dan ook met een goed gevoel af. Ik was vaak dicht bij het podium, en twee keer zelfs in die top drie. Ik kijk dan ook uit naar volgend seizoen." Bij de vrouwen ging de zege naar de Britse Europese kampioene Beth Potter. Zij finishte in 56:35 voor de Zwitserse Nicola Spirig (56:38) en de Duitse Lisa Tertsch (56:39).

Belga