Logo of Team Belgium

Jelle Geens heeft vrijdag in Abu Dhabi de tweede manche in de World Triatlon Series gewonnen Op de sprintafstand (750 m zwemmen, 20 km fietsen, 5 km lopen) liet de 28-jarige Limburger in 52:21 de Fransman Vincent Luis (52:26) en de Hongaar Vence Biczak (52:29) achter zich.

Geens kwam als 39e uit het water, op 32 seconden van Luis en Biczak, en sloot halfweg het fietsen aan bij een kopgroep van zeventien.

Hij begon als vierde aan de afsluitende loopproef en plaatste in de slotkilometer een indrukwekkende versnelling, waar niemand een antwoord op had.

"Bij de start van de loopproef, voelde ik meteen dat het heel goed zat", zegt Geens. "Maar bij die loden hitte (34 graden) was het geen goed idee om vroeg te versnellen. Ik heb de slotkilometer afgewacht en had meteen een mooie voorsprong. Die kon ik tot het einde vasthouden."

Door een positieve coronatest miste Geens de individuele proef op de Spelen in Tokio en een handblessure hield hem midden september van de eerste manche in de World Triatlon Series in Hamburg. "Dit doet dan ook deugd. Het is een mooie manier om een lastig seizoen af te sluiten. Ik heb veel pech gehad, maar wist wel dat het met de vorm goed zat." Het is het tweede succes op het hoogste niveau voor Geens. In 2019 won hij in Montreal.

Belga