Logo of Team Belgium

Springruiter Jérôme Guéry mikt met het Belgische jumpingteam op een medaille op de Olympische Spelen in Tokio. "En individueel zou een plaats in de top tien mooi zijn", blikte de 40-jarige Waals-Brabander maandag vooruit op een persmoment in Sart-Dames-Avelines.

Het worden de tweede Spelen voor Guéry. "In Rio de Janeiro was het doel de finale halen en daar ben ik in geslaagd (28e). Ik had geen ervaring en mijn paard Grand Cru evenmin. Met Quel Homme heb ik nu al aan drie grote kampioenschappen deelgenomen. Op het EK in Rotterdam (2019) wonnen we het landenkampioenschap en de jongste twee jaar waren we ook telkens op de afspraak. Met ook nog Gregory Wathelet en Niels Bruynseels heeft België een  heel sterk team op de Spelen. En Yves Vanderhasselt  zal perfect kunnen invallen als één van ons iets overkomt."

Grote nieuwigheid op de Spelen is dat de teams nog maar uit drie combinaties bestaan en er geen schrapresultaat is.
"Alle ruiters zijn daar tegen, maar het is niet anders. We kunnen ons nu geen enkele fout meer veroorloven." Ook nieuw is dat de individuele medailles nu voor de teamcompetitie verdeeld worden. "Als het aan de teams is, zullen de paarden dus al drie zware proeven in de benen hebben. Ongetwijfeld zullen er teams zijn die het tactisch gaan aanpakken, met ruiters zijn die hun paarden gaan sparen in de individuele proef. Gelukkig hebben wij ook een geweldige coach. Hij luistert naar ons en neemt alles met ons door en zal uiteindelijk de juiste beslissing nemen."

Belga