Logo of Team Belgium

 Jérôme Guery heeft zondag in het Spaanse Vejer de la Frontera de Grote Prijs gewonnen op de Sunshine Tour jumping. Hij haalde het voor een andere landgenote, de Wase amazone Gudrun Patteet.

In de barrage met vijftien zaten liefst vier Belgische combinaties. Gudrun Patteet moest als eerste landgenoot met het 9-jarig Belgisch Warmbloed Paard (BWP) Sea Coast Monalisa van 't Paradijs de finaleronde rijden en zij waren meteen de eerste combinatie die de nul kon vasthouden.

Hun chrono van 44.20 bleek uiteindelijk goed voor de tweede plaats. Europees kampioen per ploeg, Jérôme Guery, zou immers even later met Quel Homme de Hus de snelste tijd afklokken, 42.39 en zo de Grote Prijs op zijn naam zetten. Jordy van Massenhove, met Gaga E d'Augustijn, werd de revelatie van de eerste Grote Prijs van de Sunshine Tour.

Het duo stootte in de barrage geen enkele balk af, maar voor hun chrono van 49.05 kregen ze wel drie strafpunten op hun conto. Het leverde hen desondanks een knappe achtste plaats op.

Pieter Clemens was de enige Belg die een foute sprong maakte in de finaleronde. Met de 13-jarige BWP-ruin Icarus finishte hij in 45.18, en samen met de vier strafpunten, kwam het Belgische koppel niet verder dan de elfde plaats.

Belga