Logo of Team Belgium

Jessie Kaps kon zich zaterdag op de Olympische Spelen in Tokio niet plaatsen voor de finale van de 10 meter luchtgeweer. Ze beëindigde de kwalificaties als 27e op 50 deelneemsters, alleen de top acht stootte door. De jonge Limburgse kon achteraf leven met het resultaat.

"Mijn prestatie in de laatste serie was een beetje jammer, maar verder is er niet veel om over te treuren. Ik vond het een geweldige ervaring om te kunnen deelnemen. Om dit te mogen doen, daar dromen duizenden van", reageert Kaps.

De 23-jarige Tongerse had zich voor de Spelen geplaatst dankzij een onverhoopte zilveren medaille op het EK in mei in het Kroatische Osijek. Eigenlijk mikte ze pas op een olympische deelname in Parijs 2024. "Ik ben nog jong en er is nog werk aan de winkel, je kan niet verwachten dat ik op mijn derde groot kampioenschap meteen weer een medaille pak", zegt ze.

Kaps keert over enkele dagen terug naar huis. Daar zal ze zich weer toeleggen op haar studies klinische psychologie. "Ik heb in augustus examens en heb mijn boeken nog niet vastgehad."

Belga