Logo of Team Belgium

Op 6 oktober was het precies nog één jaar voor de Jeugd Olympische Spelen van start gaan. In de Argentijnse hoofdstad zullen van 6 tot en met 18 oktober 2018 4.000 jonge topatleten van 15 tot en met 18 jaar uit 206 landen deelnemen in 32 sporten. Gert Van Looy : “De Jeugd Olympische Spelen betekenen voor jonge atleten een sportief hoogtepunt, ze meten zich hier met de internationale top, maken er kennis met de olympische waarden en doen er waardevolle ervaring op." 

Gert Van Looy, Games Manager : “Het is belangrijk dat jonge atleten internationale ervaring kunnen opdoen tijdens multidisciplinaire competities. Tijdens de Jeugd Olympische Spelen komen atleten in contact met leeftijdsgenoten uit andere sporten en uit andere landen. Dat zijn bijzonder verrijkende ervaringen voor jonge topsporters op het hoogste internationale niveau.

Van JOS naar OS
Atleet Arnaud Art, hockeyers Dimitri Cuvelier, Arnaud Flamand, Alexander Hendrickx, Dorian Thierry, Arthur Van Doren, judoka Toma Nikiforov en ruiter Nicola Philippaerts namen deel aan de JOS van Singapore in 2010.

Zwemmer Basten Caerts, taekondoka Ketbi Si Mohamed maakten hun olympische entrée tijdens de JOS van Nanjing in 2014.

Een initiatief van Jacques Rogge
Jeugd Olympische Spelen zijn een initiatief van Jacques Rogge toenmalig IOC-voorzitter. De eerste zomereditie vond in 2010 in Singapore plaats. In 2014 organiseerde het Chinese Nanjing de tweede zomereditie. Innsbruck was in 2012 gaststad voor de eerste wintereditie, Lillehammer mocht in 2016 de tweede wintereditie verwelkomen.

Op het programma staan alleen Olympische sporten en de atleten verblijven in een olympisch dorp. Jonge atleten maken tijdens de Jeugd Olympische Spelen kennis met alle tradities van de Olympische Spelen.