Logo of Team Belgium

Stef Van Campenhout verovert de bronzen medaille in de individuele floretcompetitie in het schermen. In de halve finale bleek de Pool Michal Seiss, die uiteindelijk goud zou halen, te sterk (15-7).

Stef Van Campenhout haalde de halve finales na een intense kwartfinale die hij met 15-14 won tegen de Tsjech Alexander Choupenitch. In de achtste finales moest hij niet in actie komen na forfait (medische redenen) van zijn tegenstander. In de zestiende finales haalde Stef het in een Belgisch onderonsje van Mathieu Nijs met 15-13. De ronde daarvoor had hij de Griek Georgios Manolikas (15-3) uitgeschakeld. Stef haalde de hoofdtabel na 5 overwinningen en 1 nederlaag in de kwalificaties.

Het schermen met floret is een olympische sport. De individuele competitie levert geen rankingpunten op in de kwalificatie voor de Olympische Spelen van Parijs 2024. De teamcompetitie, die vanaf woensdag van start gaat, levert daarentegen wel belangrijke punten op voor Parijs 2024. Nu donderdag gaat Stef Van Campenhout, samen met Stef De Greef, Mathieu Nijs en Oscar Geudvert, van start in de teamcompetitie degen.

Zo brengt Stef Van Campenhout de medailleteller voor Team Belgium op acht, na de eerdere gouden medaille van Sarah Chaâri in taekwondo (-62kg), de zilveren medailles voor de 3x3 Lions, Rani Rosius (100m, EK landenteams atletiek), Thomas Carmoy (hoogspringen, EK landenteams atletiek) en de bronzen medailles van Quentin Mahaudin in de Karate Kumite (-75kg), de 4x400 gemengde aflossingsploeg (EK landenteams atletiek) en van Sarah Piccirillo in Muaythai (-60kg).