Logo of Team Belgium

John-John Dohmen speelt zaterdag in de Hockey Pro League tegen Spanje zijn 400e officiële wedstrijd voor de Red Lions. Voor de 33-jarige Dohmen, Wereldspeler van het Jaar in 2016, is dit een prijs geboekt dankzij regelmaat.

De speler van Orée is enorm fier dit haast onbereikbare aantal selecties te mogen vieren. Dohmen speelt voor de nationale ploeg sinds 2004. Naast de 400 officiële wedstrijden komen daar ook nog een hele serie vriendschappelijke ontmoetingen bij. De voormalige speler van Léopold en Waterloo Ducks bleef bescheiden. 

"Ik denk dat ik hier ben geraakt dankzij mijn regelmaat, op alle domeinen. Ik heb me steeds goed verzorgd en nooit de passie voor het spel verloren. Ik heb ook nooit zware blessures gehad en een toernooi moeten missen". 

Omwille van het coronavirus zullen er weinig festiviteiten worden georganiseerd. "We vieren dit met het team en dat is voor mij voldoende. De bond zal, denk ik, later nog wel iets organiseren voor het publiek." 

Of er nog andere Belgen in zijn voetsporen kunnen treden? "Felix Denayer (325 selecties) en Thomas Briels (347) kunnen dat doen op voorwaarde dat ze nog enkele jaren blijven spelen. Ook Arthur Van Doren (25j jaar, 190 selecties) - van de jonge generatie - zou er kunnen geraken", concludeerde de wereld- en Europese kampioen, die ook zilver won op de Olympische Spelen in Rio.

Belga