Logo of Team Belgium

De niet-technische sportkleding voor Team Belgium voor Tokio 2020 wordt geleverd door Peak. Olympiër en schaatster Jelena Peeters is grafisch ontwerpster en tekende voor het ontwerp. Hoewel het nog eventjes wachten is vooraleer u de officiële en sportkleding te zien krijgt, lichten Jolien d’Hoore en Dirk Van Tichelt al een tipje van de sluier op.

Hoe onze Team Belgium atleten zullen gekleed gaan tijdens de Olympische Spelen van Tokio van dit jaar, krijgen we te zien tijdens de Catwalk to Tokyo op 17 maart in de Sky hall van Brussels Airport.

De atletencommissie is nauw betrokken geweest in het productieproces van de kledij en kreeg inspraak in de ontwikkeling ervan. Aan welke criteria de sportkledij moet voldoen vroegen we aan baanwielrenster Jolien D’hoore en judoka, Dirk Van Tichelt, allebei lid van de atletencommissie van het BOIC.

Voor Jolien D’hoore zijn de kleur en de kwaliteit van de stof belangrijke criteria.
“Aangezien het heel warm en vochtig zal zijn in Tokio was het belangrijk om een kleur te kiezen die zo weinig mogelijk aangetrokken wordt door de zon. Ook de dunne stof die gebruikt wordt, is optimaal tegen de hoge temperaturen.”

“Synthetisch materiaal was uit den boze. Wij judoka’s trainen hard en dan ga je transpireren. Als de sportkledij dan zuiver synthetisch is, komt daar al snel een onaangenaam geurtje aanzitten (lacht)», zegt Dirk Van Tichelt.

Ook atleten zien er graag goed uit op het trainingsveld. Jolien D’hoore: “Uiteraard is het esthetische aspect ook belangrijk. ‘Dress to impress’ is altijd een goed uitgangspunt ;-). Het streepjesmotief werd door de leden van de atletencommissie unaniem als het mooist bevonden.”
Dirk Van Tichelt: “Voor mij was het belangrijk dat België herkenbaar was in de kledij, dat de kledij niet te opvallend en stijlvol was.

Willen de twee atleten al iets verklappen over de Peak outfit, vroegen wij ons af?
“Veel strepen, wit, grijs en trendy.”, zegt Jolien D’hoore.
“Ons is gezegd dat we niets mochten verklappen ... maar de tricolor komt er al zeker in voor.”, vult Dirk Van Tichelt aan.