Logo of Team Belgium

Jolien D'hoore trapt zaterdag haar seizoen op gang in de Omloop Het Nieuwsblad. "Ik denk er niet te veel aan dat het mijn laatste seizoen is", zo zei ze dinsdag op de virtuele teampresentatie van Team SD Worx, de opvolger van Boels-Dolmans.

De 30-jarige D'hoore, die vorig jaar Gent-Wevelgem won, begint aan haar laatste seizoen als profrenster. "Maar daar denk ik niet te veel aan", reageerde ze. "Ik ben niet aan het aftellen. Ik probeer er nu gewoon van te genieten en kijk er vooral naar uit om te koersen. Ik geniet er echt van om op de kasseien te rijden, en niet meer in de Spaanse heuvels die we op stage hebben aangedaan." 

Naast de voorjaarsklassiekers staan de Olympische Spelen in Tokio met stip aangeduid in haar agenda. D'hoore veroverde op de Spelen van 2016 in Rio de Janeiro brons in het omnium. In Tokio is haar prioriteit de ploegkoers met Lotte Kopecky. Samen werden ze al wereldkampioen (2017) en Europees kampioen (2016). 

"Als ik moet kiezen tussen de Ronde van Vlaanderen winnen of een gouden medaille met Lotte behalen op de Spelen, dan zou ik toch voor het laatste kiezen", aldus D'hoore. "Het is het hoogste dat je kan bereiken als sporter. Al moet ik toch toegeven dat het een moeilijke keuze is." 

(Belga)