Logo of Team Belgium

Jonathan Sacoor kwalificeerde zich zondag op de Olympische Spelen in Tokio met de derde tijd in zijn serie rechtstreeks voor de halve finales van de 400 meter. Hij kwam over de finish in 45.41.

Na de race had Sacoor flink wat tijd nodig om uit te hijgen. De hitte in het Olympisch Stadion had logischerwijze veel van zijn lichaam gevraagd.

"Om te lopen zijn het goeie omstandigheden, de spieren zijn goed warm, maar daarvoor en daarna is het verschrikkelijk, afzien. Het was niet gemakkelijk maar het doel is behaald. En de hitte geldt voor iedereen."

Sacoor ging in zijn reeks niet helemaal voluit om krachten te sparen. "Het was gecontroleerd maar natuurlijk geen jogging. De laatste 100 meter gingen vrij snel want ik moest in de top drie eindigen, dus gaf ik op het einde nog een extra boost."

Sacoor heeft zijn ticket voor de halve finales beet, maar daar hoeft het voor hem niet te stoppen. "Ik droom altijd van de finale. In elke race is de top drie mijn doel. Ik ben hier op de Olympische Spelen, ik zal nu niet zeggen dat ik hiermee tevreden ben."

Belga