Logo of Team Belgium

Jorre Verstraeten (IJF 18) heeft donderdag op het EK judo in de Tsjechische hoofdstad Praag brons veroverd in de klasse tot 60 kilogram.

De 22-jarige Verstraeten haalde het in de kamp om brons van de Bulgaar Yanislav Gerchev (IJF 31). In een defensieve kamp pakte Verstraeten een veertigtal seconden voor het einde toch uit met waza-ari, waarna hij zijn tegenstander nog in een houdgreep kon plaatsen om de kamp met ippon af te sluiten. 

Verstraeten pakte zo zijn tweede bronzen EK-medaille op rij. Ook vorig jaar in de Wit-Russische hoofdstad Minsk eindigde hij op de derde plaats. In Praag was Verstraeten bye in de eerste ronde en haalde hij het vervolgens met ippon van de Turk Salih Yildiz (IJF 66). Een ronde verder bleek Yago Abuladze (IJF 8) te sterk. De Rus haalde het met waza-ari in de golden score. 

In de herkansingen klopte Verstraeten de Italiaan Angelo Pantano (IJF 135) met waza-ari, waarna de kamp om het brons volgde. Kenneth Van Gansbeke (IJF 39) sneuvelde eerder al in de klasse tot 66 kg meteen tegen de Rus Abdula Abdulzhalilov (IJF 17), die het haalde met ippon. Abdulzhalilov won onlangs de Grand Slam in Boedapest.

(Belga)