Logo of Team Belgium

Jorre Verstraeten (-60 kg) heeft op de Grand Prix judo van Tel Aviv goud veroverd door op strafpunten de finale te winnen van de Nederlander Tornike Tsjakadoea. Het is meteen zijn eerste goud in de IJF World Tour.

Jorre Verstraeten (IJF 31) was in de finale tegen onze Noorderbuur Tornike Tsjakadoea (IJF 24) veruit de meest aanvallende judoka, maar dat kon hij niet bewijzen met een score. Het werden logische verlengingen waarbij Tsjakadoea al twee strafpunten achter zijn naam had staan.
Na twee minuten in de Golden Score leek de Nederlander dan toch de match in handen te nemen, maar maakte dan de fout naast de mat te stappen. Dat werd bestraft met een derde strafpunt en de daaraan verbonden uitsluiting.

Eerder op dag won Jorre Verstraeten zijn eerste twee kampen met ippon van respectievelijk de Sloveen Matjaz Trbovc (IJF 47) en de Amerikaan Adonis Diaz (IJF 18). En in de halve finale pakte hij met waza-ari de zege tegen de Brit Ashley McKenzie (IJF 15).

Voor Jorre Verstraeten is het zijn vierde internationale medaille, nadat hij eerder brons behaalde op de European Opens van Lissabon (februari 2017) en Minsk (augustus 2018) en de Grand Prix van Cancun (juni 2017). 

Belga