Logo of Team Belgium

Jos Verlooy kan niet naar de Olympische Spelen in Tokio. Omdat zijn 13-jarige ruin Igor een blessure opliep, liet de 25-jarige jumpingruiter bondscoach Peter Weinberg weten dat hij niet langer selecteerbaar is.

Door die plotse blessure kan Igor onmogelijk nog fit geraken voor de Olympische Spelen en dus werd de knoop nu al doorgehakt. Na overleg met Weinberg maakte Verlooy een kruis over zijn olympische ambities.

"Dit komt heel hard aan", zegt Verlooy, met een 18e plaats na Pieter Devos (6e) en Niels Bruynseels (11e) de derde Belg op de wereldranglijst.

"Als je alles op de Olympische Spelen zet en dan minder dan twee maanden ervoor moet afzeggen, dan begrijp je dat de wereld even stilstaat."

"Tot nu verliep alles nochtans volgens plan. Twee weken geleden heb ik Igor voor het eerst ingezet in Sentower in Oudsbergen. Ik heb hem daar gewoon weer de sfeer laten opsnuiven. Bedoeling was om hem elke week weer wat meer in het ritme te laten komen, zodat hij volledig klaar zou zijn voor Tokio. Maar dan dit, uit het niets. Het is niet te vatten." Verlooy is nog jong en kan nog kansen krijgen om aan de Spelen deel te nemen. "Dat klopt, maar ik weet niet of ik ooit nog over zo'n toppaard als Igor zal beschikken. Met hem had ik zeker op het podium kunnen staan. Ik ben ervan overtuigd dat hij de Spelen van Parijs moet kunnen halen, ook al omdat het dichtbij is, maar tegen dan zal hij wel al zestien jaar zijn. Dat is toch wel de limiet."

Dit weekend is Verlooy in Valkenswaard aan de slag in de Global Champions Tour. Onder andere met Varoune, zijn ander toppaard. Met die 13-jarige ruin zal Verlooy over twee weken ook deelnemen aan de Nations Cup in het Poolse Sopot. Normaal gezien had dat een eerste serieuze test moeten worden voor Igor. "Dat plan is nu dus in duigen gevallen, maar met Varoune gaan we er alles aan doen om bij te dragen tot een sterke prestatie van de Belgische ploeg. Het is heel jammer dat Tokio niet doorgaat voor ons, maar België heeft een ongekende weelde met topruiters als Devos, Bruynseels, Guéry en andere Philippaertsen. Ik wens de ruiters die wel naar Tokio gaan uiteraard alle succes toe. Ik zal hun grootste supporter zijn."

Belga