Logo of Team Belgium

De judoka Anne-Sophie Jura heeft zondag aangekondigd dat ze haar carrière als topatlete beëindigt. "Sinds een paar weken voel ik mijn lichaam meer en meer aftakelen," schreef ze op haar Facebook-pagina.

Afgelopen zondag werd Anne-Sophie Jura, 28, uitgeschakeld in de openingsronde van de wereldkampioenschappen in Boedapest in de klasse onder 48 kilo. "Ik voelde me raar na die nederlaag. Ik heb voor het eerst het gevoel dat ik de kans niet meer kan krijgen om op te staan."

"Ik heb altijd geloofd dat sterk zijn betekent dat je nooit opgeeft, altijd weer opstaat en opnieuw begint," ging Jura verder. "Maar ik denk dat sterk zijn ook leren luisteren is naar dat stemmetje in je dat je vertelt dat je op het juiste moment moet stoppen, dat de tijd is gekomen om op een andere manier weer op te staan, ergens anders, in andere projecten, in het najagen van andere dromen, want als de ene droom verdwijnt is dat om plaats te maken voor een andere."

Jura, Europees kampioen junioren (U20) in 2009 en bronzen medaillewinnares op het EK voor beloften (U23) in 2014, heeft twee keer meegedaan aan de wereldkampioenschappen, in 2018 en 2021, en vier keer aan het Europees kampioenschap. Haar beste resultaat was een vijfde plaats op het EK 2018 in Tel Aviv. Door de vroege uitschakeling op het WK maakt ze ook geen kans meer om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen.

Belga