Logo of Team Belgium

Voor Matthias Casse, wereldkampioen en nummer een van de wereld in de klasse tot 81 kilogram, kwam er donderdag een gunstige loting uit de bus voor het olympisch judotoernooi. De 24-jarige Antwerpenaar zag zijn voornaamste concurrenten, de Israëliër Sagi Muki (IJF-2) en de Georgiër Tato Grigalashvili (IJF-3) in de andere tabelhelft ondergebracht.

Casse start dinsdag tegen de Puertoricaan Adrian Gandia (IJF-33). Daarna zijn de Zweed Robin Pacek (IJF-28) en de Rus Alan Khubetsov (IJF-8) de meest waarschijnlijke tegenstanders. Als alles goed gaat kan Casse in de halve finales de Turk Vedat Albayrak (IJF-4) treffen. 

Jorre Verstraeten (IJF-15) is zaterdag de eerste Belgische judoka die op de tatami komt. Dat doet hij in de klasse tot 60 kilogram tegen de Duitser Moritz Plafky (IJF- 29). Bij winst volgt een kamp met de Japanner Naohisa Takato (IJF-4), drievoudig wereldkampioen (2013, 2017 en 2018) en bronzenmedaillewinnaar op de vorige Spelen. 

Zondag start Charline Van Snick (IJF-7), in 2012 in Londen goed voor brons in de klasse tot  48 kilogram, in de klasse tot 52 kilogram tegen de Canadese Ecaterina Guica (IJF-28). Daarna volgt mogelijk de Israëlische Gili Cohen (IJF-13) en als ze de kwartfinales bereikt, is de Italiaanse Odette Giuffrida (IJF-4) daarin de meest waarschijnlijke tegenstandster. 

Bij de halfzwaargewichten (-100 kg) kijkt Toma Nikiforov  (IJF-16) donderdag in zijn eerste kamp de Braziliaan Rafael Buzacarini (IJF-17) in de ogen. Als hij die horde neemt, is de Portugese wereldkampioen Jorge Fonseca (IJF-2) de volgende  tegenstander.

Belga