Logo of Team Belgium

Van 12 tot 29 november wisselen de Team Belgium atleten die in aanmerking komen voor deelname aan de zomerspelen van Parijs in 2024 de koude Belgische temperaturen in voor de Turkse zon van Belek. Onder leiding van BOIC-Elite Sports Director, Olav Spahl, organiseert het BOIC daar voor de tweede maal op rij, zijn olympische herfststage. 

Zo’n 90 atleten uit 10 sporten ( atletiek, boogschieten, breakdancing, gewichtheffen, gymnastiek, judo, hockey, schieten, triathlon en zwemmen) gingen in op de uitnodiging van het BOIC. 

Trainen, elkaar leren kennen en teambuilding 

De ambitie van het BOIC is dat de Team Belgium atleten hier in de beste omstandigheden kunnen trainen, elkaar leren kennen, hun ervaringen uitwisselen en een hecht team vormen. 

Olav Spahl : "Zo’n stage zorgt uiteraard ook voor een mooie interactiviteit tussen atleten uit de verschillende sporten. Die interactiviteit gaat het BOIC hier ter plekke ook faciliteren via de organisatie van een aantal activiteiten. Het is ook aan het BOIC om de juiste context te scheppen om een hecht Team Belgium te creëren.” 

In Belek wordt er dus niet alleen getraind. De 90 aanwezige atleten maken er ook kennis met elkaar en met elkaars sport. Er werd zo onder meer gesnelwandeld en gebreakdancet, ook boogschieten stond op het programma. "Atleten geven dan les aan elkaar. Zeker voor de breakdancers, een nieuwe olympische discipline in 2024, is het belangrijk om de connectie te maken met Team Belgium". 

Medische omkadering 

Dokter Johan Bellemans, die reeds eerder de zomeratleten tijdens stages en tijdens de Olympische Spelen in Rio en in Tokio begeleidde, tekent ook present in Belek.  
"Met de kinesitherapeuten en de coachen vergaren we tijdens de stages heel wat informatie over de atleten, we leren de atleten hier echt beter kennen voor de olympische spelen en dat is een enorm voordeel voor hun medische opvolging van nu tot na de spelen.“ 

Expertise delen 

Olav Spahl: "Tijdens deze stage wordt een schat aan expertise, kennis en ervaring samengebracht en gedeeld. Hier in Belek  zijn een aantal coachen aanwezig die reeds olympiërs hebben begeleid, maar ook coachen voor wie Parijs 2024 een eerste olympische kennismaking wordt."  

Op deze Team Belgium stage nodigt het BOIC ook de topsportpartners - de gemeenschappen Sport Vlaanderen, Adeps en Ostbelgiën - en zijn sponsors uit om de samenwerking voor en tijdens de Olympische Spelen te bespreken.