Logo of Team Belgium

Onze kajakvaarder, Jules Vangeel heeft de zilveren medaille gewonnen in de sprint. Volgens de jonge Antwerpenaar die de ambitie had om binnen de top 8 te eindigen is het een zeer mooi resultaat dat hij niet verwachte. “Het is ongelooflijk, ik verwachte dit echt niet.”

In de bus naar het olympisch dorp kon de jonge kajakvaarder het nog steeds niet geloven. “Emotioneel gezien was het een zeer intense competitie. Ik dacht steeds opnieuw dat het mijn laatste run zou zijn, maar ik ben steeds verder gegaan. Ik heb jongens verslaan die normaal gezien beter zijn dan mij.”, vertelt Jules.

Jules Vangeel moest wel zijn meerdere herkennen in de Hongaar tijdens de finale. “Ik verlies met 1 seconde, maar uiteindelijk is de logica gerespecteerd, ik ben toch zeer blij. Vorig jaar versloeg hij me met 6 tot 8 seconden verschil, dat toont aan dat ik veel progressie heb gemaakt.”

Jules heeft tijdens de kajakcompetitie in Buenos Aires dus alles gewonnen, behalve de finale. “Het is wel in de halve finale dat de emotie het meest aanwezig was. Ik was er toen van bewust dat ik iets groots aan het presteren was.”

Na zijn emoties moest Jules onmiddellijk weer de focus vinden voor zijn 2e doel voor deze Jeugd Olympische Spelen: de slalom.
“Ik dacht dat ik meer kansen had voor de slalom dan voor de sprint … Ik kan niet zo goed tegen stress, maar nu kan ik ontspannen aan de slalom beginnen en toch alles geven.”

Nu is het even rusten tot aan de volgende competitie. Rusten en de emoties van de medaille uitreiking verwerken.