Logo of Team Belgium

Julie Allemand heeft zondag met haar WNBA-team Indiana Fever een 93-77 zege geboekt tegen Atlanta Dream. De Belgian Cat was met 10 punten, zeven rebounds en negen assists niet ver verwijderd van een triple-double. Ze stond ruim 34 minuten op het parket.

Bij Indiana waren ook Kelsey Mitchell (23 ptn) en Candice Dupree (21 ptn) goed bij schot. Woensdag speelt Indiana tegen Los Angeles Sparks. Emma Meesseman en titelverdediger Washington Mystics, dat afgelopen weekend voor het eerst verloor van Chicago Sky, nemen het dan op tegen Las Vegas Aces. Met twee zeges en twee nederlagen staat Indiana op de zevende plaats. Washington is tweede met drie zeges op vier wedstrijden. 

Het seizoen in de WNBA moest oorspronkelijk op 15 mei van start gaan, maar werd uitgesteld vanwege de coronacrisis. De competitie gaat dit jaar in Florida in verkorte vorm door op de IMG-academie in Bradenton, dichtbij Tampa Bay. 

De WNBA koos ervoor alle speelsters in één bubbel onder te brengen om zo het risico op coronabesmetting te verkleinen. In de reguliere competitie dienen 22 wedstrijden te worden afgewerkt, vorig jaar waren dat er nog 34. Nadien volgen in oktober de play-offs. Twaalf teams nemen deel.

Belga