Logo of Team Belgium

Julie Allemand maakt zich op voor een WNBA-avontuur bij Indiana Fever. "Ik heb moeite om me te realiseren dat ik mijn droom zal beleven. Ik ben blij, dat is zeker", verklaart de Luikse spelmaakster.

De 23-jarige Allemand heeft een succesvolle periode achter de rug. Met de Belgian Cats wist ze zich begin februari te plaatsen voor de Olympische Spelen. "Ik realiseer me nog niet dat ik in één zomer mijn twee grootste dromen ga beleven. Dat is magisch", zegt de speelster van de Franse kampioen Lyon ASVEL, momenteel aan de leiding in de competitie. Met Lyon nog op drie fronten actief heeft Allemand een druk programma voor de boeg. 

"Het was geen eenvoudige keuze met de Spelen deze zomer. Er zal sprake zijn van vermoeidheid, maar door te spelen tegen en met de beste speelsters van de wereld kan ik alleen maar vooruitgang boeken en beter worden voor de Spelen. Ik neem een risico. Maar als je niet uit je comfortzone treedt, blijf je op hetzelfde niveau. Ik wil mijn kans gaan. Ik ben ervan overtuigd dat ik hier, wat er ook gebeurt, sterker uitkom." 

Allemand stak ook haar licht op bij Emma Meesseman. Marianne Stanley, de nieuwe coach van Indiana Fever, was tot vorige zomer assistente bij de Washington Mystics. "Ze staat voor een meer Europese speelstijl. Ik weet dat ze me gevolgd heeft en dat ze het Belgisch basketbal volgt. Dat is belangrijk. De mening van Emma heeft voor klaarheid gezorgd", besluit Allemand.

Belga