Logo of Team Belgium

Na een individueel parcours, waar hij niet uit de poules is geraakt, heeft Julien Carraggi zich herpakt met de internationale ploeg. Zo goed zelf dat hij een bronzen medaille heeft behaald. “Ik ben zeer tevreden met die medaille!.”

Het toernooi was slecht begonnen voor Julien en zijn team, na 3 matchen verloren te hebben, eindigden ze als laatste van de B-groep. Maar tijdens de kwart finales, herpakte iedereen zich en het team van Jules versloeg het eerste team van groep A.

“ De eerste drie matchen waren niet zo belangrijk. Maar als we een medaille wilden, moesten we de drie laatste matchen winnen. En we zijn beginnen te winnen op het juiste moment. Iedereen in de team wou hetzelfde: een medaille halen!”

De bronzen medaille moet uiteraard gedeeld worden met de rest van zijn team. “Ik kende ongeveer de helft van de atleten die in mijn team zaten. De sfeer was vanaf het begin dik in orde.”

Ook al was hij vroegtijdig uitgeschakeld in het individueel parcours, toch was Julien Carraggi zelfverzekerd bij het begin van het team-toernooi: “Ik had mijn toernooi zeer goed geëindigd met een mooie prestatie tegen diegene die zich uiteindelijk tot Jeugd Olympisch kampioen zou kronen. Vanaf het begin van het teamtoernooi zat ik met een positieve mentale ingesteldheid, ik wist dat een medaille mogelijk was.”

Na zijn competitie was Julien natuurlijk zeer blij. “Wij hebben hard gewerkt voor deze medaille, het is een mooie herinnering aan dit teamtoernooi.”

Ook al heeft Julien een mooie medaille behaald, hij zal toch nog wat huiswerk in moeten halen. «Ik ga eerst wat rusten, daarna moet ik mijn huiswerk maken. Sinds ik hier ben aangekomen, heb ik me 100% gefocust op badminton, nu is het dus tijd om te denken aan de school. Maar ik ga ook de trainingen snel hervatten want over 3 weken begint het WK in Canada.”