Logo of Team Belgium

Op de LBFA-kampioenschappen in Louvain-la-Neuve heeft Julien Watrin zaterdag op de 400 meter het minimum voor deelname aan het WK gelopen. Hij won in 46.44, zes honderdsten onder de limiet en 63 honderdsten onder zijn vorige persoonlijk record.

"Ik wist dat het met de conditie goed zat, maar had niet verwacht dat ik het minumum al zou lopen", reageerde Watrin. "Ik had me wel goed voorbereid en voelde me er mentaal klaar voor. De jongste maanden ben ik vaak naar de piste van Louvain-la-Neuve gekomen. Ik heb de tijd genomen om de piste te leren kennen, me vertrouwd te maken met de bochten. Dat gaf me automatismen en zo kon ik met vertrouwen aan de race beginnen. Daarin heb ik meteen het volle pond gegeven." 

Het WK vindt van 18 tot 20 maart in het Servische Belgrado plaats. Daarvoor loopt Watrin nog in Miramas (04/02), Dortmund (12/02) en op het BK (26/02). "Dat programma gaan we nu niet veranderen. Met het minimum op zak, zal ik die wedstrijden met minder druk kunnen lopen. Op het WK zelf een finale halen, zal erg moeilijk zijn. Het niveau is heel hoog. Bovendien moet ik ook met de 4x400 aan de slag. Na het indoorseizoen leg ik weer de focus op de 400 meter horden, met het EK in München als doel."

Belga