Logo of Team Belgium

Jutta Verkest was een vaste waarde binnen het Belgische team in de discipline toestelturnen. Het hoogtepunt uit haar sportieve carrière is de Olympisch Spelen in Tokio. Daar plaatste ze zich samen met onder meer Nina Derwael en Lisa Vaelen voor de teamfinale, waar ze achtste eindigde. Individueel turnde ze zich tot bij de 24 beste gymnasten in de allroundfinale. 

Daarnaast kwam Jutta nog in actie op drie Europees kampioenschappen waarbij ze op het EK in Bazel (2021) met een tiende plaats haar beste prestatie in de allroundfinale neerzette. Ook tijdens het EK in München (2022) en in Antalya (2023) maakt ze deel uit van het Belgische team. Naast het WK in Liverpool (2022) kwam ze in het najaar van 2023 in actie op het WK Turnen in Antwerpen voor eigen publiek. 

"Elk verhaal heeft een einde, maar in het leven is elk einde gewoon een nieuw begin", reageert ze op Instagram. "De beslissing was zowel uitdagend als spannend. Mijn reis als gymnaste is ongetwijfeld gevuld geweest met hoogte- en dieptepunten, overwinningen en strijd, die allemaal hebben bijgedragen aan mijn groei als atleet en als persoon."

"De afgelopen periode merkte ik beperkte progressie op training op sportief vlak", klinkt het verder. "Gezien we op teamselectie voor de Spelen in Parijs gemist hebben, ligt de focus op LA 2028 voor mij persoonlijk te ver. Vandaar dan ook mijn keuze om te stoppen."

Team Belgium dankt Jutta voor de inspirerende sportmomenten en wenst haar veel succes in wat nog te komen staat.