Logo of Team Belgium

De afscheidnemende Kenny De Ketele en Robbe Ghys hebben zondag brons veroverd in de ploegkoers op de slotdag van het WK baanwielrennen in Roubaix. Het Belgische duo moest met 62 punten enkel titelverdediger en olympisch kampioen Denemarken, Lasse Norman Hansen en Michael Morkov (68 ptn), en Italië, Simone Consonni en Michele Scartezzini (64 ptn), voor laten gaan.

Het is voor de Belgische delegatie in Noord-Frankrijk de zesde medaille. Lotte Kopecky zorgde eerder op de dag voor de eerste gouden plak in de puntenkoers. Er was de voorbije dagen ook nog twee maal zilver voor Kopecky (afvalling en omnium) en Tuur Dens (scratch).

Voor de 36-jarige De Ketele, die in Roubaix zijn laatste groot kampioenschap afwerkt, is het de tweede medaille op dit WK. Vrijdag veroverde hij ook al zilver in de puntenkoers. In totaal zit de erg ervaren De Ketele zo aan acht WK-medailles. Eerder veroverde hij in de puntenkoers, een niet-olympisch nummer, zilver in Hongkong (2017) en brons in Melbourne (2012) en Londen (2016).

Op de ploegkoers pakte hij al goud in Melbourne (2012) en brons in Hongkong (2017) en Pruszkow (2019). Na het WK komt De Ketele nog in twee Zesdaagses in actie, in Gent en Rotterdam. Nadien hangt hij zijn fiets aan de haak.

Belga