Logo of Team Belgium

Kenny De Ketele en Robbe Ghys hebben zondag in het Kuipke de 79e editie van de Zesdaagse van Gent op hun naam geschreven. Ze haalden het met 301 punten, amper vijf punten meer dan Jasper De Buyst en Tosh Van der Sande (296 ptn). De Duitsers Roger Kluge en Theo Reinhardt (212 ptn), op 89 punten, vervolledigden het podium. Op één ronde volgde de Belgisch-Britse tandem Iljo Keisse/Mark Cavendish met 268 punten.

Roger Kluge en Theo Reinhardt begonnen met een ronde voorsprong als leiders aan de afsluitende ploegkoers. De Duitsers zagen Van der Sande/De Buyst en De Ketele/Ghys in het slot langszij komen, waardoor er drie koppels in dezelfde ronde reden. Het verschil tussen de twee Belgische duo's bedroeg amper één punt voor de laatste sprint (291 punten voor De Ketele/Ghys, 290 voor De Buyst/Van der Sande). Daarin haalde De Ketele het erg nipt voor De Buyst. Jasper De Buyst en Tosh Van der Sande hadden zaterdagnacht de leidersplaats overgenomen van Kenny De Ketele en Robbe Ghys. 

Het duo van Lotto Soudal ving de slotdag aan met één punt meer dan De Ketele en Ghys. Iljo Keisse volgde met de Brit Mark Cavendish op veertien punten. Roger Kluge en Theo Reinhardt stonden ook nog in dezelfde ronde, maar hadden 69 punten goed te maken. De Ketele en Ghys volgen op de erelijst Iljo Keisse en de Italiaan Elia Viviani op. De Ketele won de de Zesdaagse van Gent voor de vierde keer, na 2017 (met Moreno De Pauw), 2014 (met Jasper De Buyst) en 2011 (met Robert Bartko).

Belga