Logo of Team Belgium

Kenny De Ketele is vrijdag op de wereldkampioenschappen baanwielrennen in het Duitse Berlijn zevende geworden in de puntenkoers. De wereldtitel ging naar de negentienjarige Nieuw-Zeelander Corbin Strong (58 punten), die won voor de Spanjaard Sebastian Mora (40) en de Nederlander Roy Eefting (36).

De 34-jarige Oost-Vlaming De Ketele geldt dankzij drie medailles in de puntenkoers als één van de grote namen in de discipline, maar dat zorgde ervoor dat hij na een terughoudende beginfase geen vrijheid kreeg tijdens zijn verschillende aanvalspogingen in de tweede wedstrijdhelft.

Door de eindsprint te winnen, kon De Ketele toch nog flink wat plaatsen goedmaken in de uitslag. Hij totaliseerde uiteindelijk 20 punten.

Strong kreeg vroeg in de wedstrijd een winstronde cadeau, goed voor twintig punten, en toonde nadien zijn sterkte door de rest van de koers te controleren. Diep in de slotfase slaagde de Nieuw-Zeelander erin de macht helemaal naar zich toe te trekken met een tweede winstronde samen met Mora, die zo in extremis nog op het podium geraakte. Strong is de opvolger van de Nederlander Jan-Willem van Schip.

De Ketele komt zondag aan de zijde van Robbe Ghys nog in actie op de ploegkoers, een onderdeel waarin hij in 2012 met Gijs Van Hoecke de wereldtitel pakte.