Logo of Team Belgium

Kevin en Jonathan Borlée willen hun carrière voortzetten tot minstens 2022. Dat hebben ze woensdag aangekondigd op een persconferentie in het Drielinden-stadion in Watermaal-Bosvoorde.

De tweelingbroers (32) zouden deze zomer normaal gezien voor de vierde keer deelnemen aan de Olympische Spelen. Maar omwille van de coronacrisis werden de Spelen met een jaar uitgesteld. Volgend jaar zullen de Borlées in ieder geval nog niet uitgelopen zijn, ze willen er zeker nog een jaar bij doen. "We gaan deelnemen aan de Spelen in 2021.
Het jaar nadien zullen we er ook bij zijn op het WK en het EK", verklaarden de tweelingbroers. "Op onze leeftijd is dat een uitdaging, maar die willen we aannemen", vervolgde Kevin Borlée. "Dit op voorhand plannen geeft ons alle kansen om te slagen."

De zonen van Jacques Borlée zullen nadien de balans opmaken en de knoop doorhakken over hoe het verder moet met hun carrière. Het WK 2022 vindt van 15 tot 24 juli plaats in het Amerikaanse Eugene (Oregon). Het EK 2022 zal van 11 tot 21 augustus doorgaan in het Duitse München.

Belga