Logo of Team Belgium

Kim Gevaert (43) wordt de nieuwe meetingdirecteur van de Allianz Memorial Van Damme. Ze volgt aan het hoofd van de meeting Cédric Van Branteghem (42) op. Dat heeft organisator Golazo dinsdag bekendgemaakt.

Gevaert, die vanaf 10 januari aan de slag gaat bij Golazo, is de Belgische recordhoudster op de 60m indoor, de 100m en de 200m. Ze is verder in het bezit van een gouden olympische medaille, dankzij de topprestatie van de 4x100m-ploeg op de Spelen in Peking 2008. Gevaert is de atlete met de meeste deelnames aan de Memorial Van Damme.

Van 1998 tot bij haar afscheid in 2008 was ze elk jaar present, elf keer in totaal, op de 100m of de 200m. Die laatste, haar favoriete afstand, won ze vier keer op de Memorial, de 100m won ze bij haar afscheid in 2008. Ze werd eerder al betrokken bij de organisatie van de Memorial. Zo was Gevaert ambassadrice en gezicht van de meeting, onder andere bij persconferenties. Sinds begin 2020 is ze ook ambassadrice van Allianz, de titelpartner van de Memorial. 

"Wat een eer!", reageert Gevaert in een persbericht. "De Memorial is de absolute top in de atletiek, in eigen land en ook wereldwijd. Ik heb de meeting altijd in mijn hart gedragen, zeker ook omwille van dat enthousiaste publiek en de sfeer die er hangt. Bovendien is Brussel mijn thuis geworden: ik woon er vlakbij, werk in de stad, geniet van zijn multiculturaliteit. Ik was al blij om elk jaar een klein steentje te kunnen bijdragen. Nu ben ik net op een moment in mijn leven beland waar ik er klaar vaoor ben om een grotere rol op te nemen. Ik spring met heel veel goesting en een tikkeltje gezonde spanning."

"Met de komst van Kim zetten we bij Golazo onze traditie verder om ex-atleten een actieve rol te geven in het bedrijf", aldus Bob Verbeeck, CEO van Golazo. "Alleen al uit de atletiek gingen Christophe Impens, Marc Corstjens en Cédric Van Branteghem haar voor. Ik ben heel blij dat Kim de uitdaging wil aangaan. We hebben met haar een echte atletiekexperte aan boord, maar ik voel vooral erg veel ambitie bij haar. Ze kan ook terugvallen op een sterk en ervaren organisatieteam dat we de voorbije jaren uitgebouwd hebben."

Begin deze maand raakte bekend dat Van Branteghem Philippe Vander Putten op 1 maart 2022 opvolgt als CEO van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC). "Ik ben heel blij dat Kim in mijn stoel komt zitten", vertelt de uittredende meetingdirecteur. "We kennen elkaar heel goed, we zijn van dezelfde generatie en hebben samen onze topmomenten beleefd. Ik zal Kim met veel plezier de komende weken inwijden in het reilen en zeilen van de meeting en ze weet dat ze altijd op mij kan terugvallen. Kim is altijd een voortrekker geweest in tal van zaken, dus is het des te mooier dat ze de eerste vrouwelijke meetingdirecteur van de Memorial wordt en de tweede vrouw die binnen de Diamond League aan het hoofd van een meeting staat."

Belga