Logo of Team Belgium

Kim Mestdagh speelde tegen Japan een uitstekende wedstrijd, ze maakte 24 punten, maar toch zat ze na afloop in zak en as. In de slotseconde miste Mestdagh de worp die de Cats een halve finale op de Spelen had opgeleverd. Maar de uitschakeling kwam niet alleen door die fase, reageerde ze.

"In het vierde kwart vertiendubbelde Japan de intensiteit. We hadden daar geen goede reactie op. Je kan het (verlies) ook wijten aan het laatste shot, maar zo gaat het niet altijd in basketbal. Er konden veel dingen beter. We gaven makkelijke lay-ups weg, leden balverliezen en zo brachten we hen terug in de wedstrijd. Jammer genoeg gingen de laatste twee acties van de match in het voordeel van Japan."

Mestdagh deelde het gevoel dat de Cats op deze Spelen een unieke kans hebben laten liggen.

"We kwamen naar hier met het doel de kwartfinales te halen. Maar eenmaal we hier waren, wilden we meer. Dat is onze ingesteldheid. Zeker toen we de loting zagen, want we hebben Japan al eens verslagen. Als de halve finales dan zo dichtbij zijn en het wordt op die manier van je weggenomen, dan doet dat pijn. Ook al mogen we fier zijn, maar dat gevoel komt misschien binnen een paar dagen of weken."

Belga