Logo of Team Belgium

Skeletoni Kim Meylemans meldde woensdag dat ze een scheurtje in de hamstrings opgelopen heeft. Desondanks zal ze vrijdag wel aan de start verschijnen op de Winterspelen in Peking.

Meylemans liet woensdag verstek gaan voor de laatste trainingsrun. Ze zakte naar het olympisch dorp af voor een medische check-up. "Ik voelde pijn bij de opwarming", vertelt ze.

"Er werd een scheurtje in de hamstrings vastgesteld. Maar ik ga op mijn tanden bijten. Dat ik de laatste trainingsrun miste, zal het verschil niet maken. Ideaal is het niet, maar ik ga proberen er het beste van te maken. Het zijn nog niet echt mijn Spelen geweest. Ik heb al veel tegenslag gehad, maar ik blijf ervoor gaan."

Bij aankomst in Peking leverde Meylemans een positieve coronatest af en werd ze overgebracht naar een quarantainehotel. Na vier dagen en verschillende negatieve testen mocht ze dat hotel verlaten.

In de voorbije trainingsruns werd Meylemans 9e, 18e, 3e en 7e. In de trainingsrun die ze woensdag aflegde, eindigde ze als 15e. In oktober was ze de snelste in de tweede run van het testevent op de olympische baan. Vrijdag staan de eerste twee runs van Meylemans op het programma, een dag later volgen runs drie en vier.

Belga