Logo of Team Belgium

"Er zaten te veel foutjes in de tweede run", verklaarde skeletoni Kim Meylemans vrijdag na haar eerste twee runs op de Winterspelen. In het Yanqing National Sliding Centre zakte ze na een degelijke eerste run, goed voor een gedeelde zesde plaats, naar de elfde stek.

De 25-jarige Kim Meylemans werd zesde in de eerste run en twaalfde in de tweede. In de tussenstand volgt ze op 0.93 van de Australische Jaclyn Narracott.
Om het beoogde olympisch diploma (top acht) te behalen, zal onze landgenote nog twee goede runs moeten neerzetten.

"Als je op de elfde plaats staat, kan je niet tevreden zijn", reageerde Meylemans. "Ik denk dat ik bij de start wel alles gegeven heb. De zevende starttijd met een scheur in de hamstring is zeker niet mis. Maar op de baan is het zeker niet zo goed verlopen als mogelijk. Er zaten te veel foutjes in de tweede run. Er gingen geen grote zaken mis. Het waren eerder kleine dingen die ervoor zorgden dat ik geen snelheid had."

Kim Meylemans, die vier jaar geleden 14e werd op de Spelen in PyeongChang, kende al heel wat tegenspoed in Peking. Na haar isolatieperiode vanwege een positieve coronatest liep ze woensdag een scheurtje op in de hamstring

"De starttijden waren echt oké vandaag", vertelde ze. "Uiteraard heb ik nu wel heel wat meer last aan de hamstring. Het wordt afwachten hoe ik morgen ga presteren. Ik zal blijven proberen. Ik moet gewoon beter afdalen en meer snelheid in de slee krijgen. Het is een superleuke baan, maar die tweede chrono was wel een domper. Ik ben nu niet supergelukkig, maar wil dit wel goed afsluiten."

De laatste twee runs staan morgen/zaterdag op het programma.

Belga