Logo of Team Belgium

Kim Meylemans is vrijdag in het Letse Sigulda op de vierde plaats geëindigd in de zesde manche van de wereldbeker skeleton. Ze doet zo opnieuw veel vertrouwen op voor de Olympische Winterspelen in Peking (4-20 februari 2022).

De 25-jarige Meylemans stond bijna voor de tweede keer in haar carrière op het podium van een wereldbekerwedstrijd, nadat ze in november het seizoen opende met een derde plaats in het Oostenrijkse Innsbruck. The Little Belgian strandde op drie honderdsten van een seconde van het brons, dat naar de Nederlandse Kimberley Bos ging.

Meylemans liet met 52.36 de op één na scherpste chrono optekenen in de eerste run, achter de Oostenrijkse Janine Flock. Na de tweede run, waarin ze met 52.65 achtste werd, reageerde Meylemans ontgoocheld bij de finish. Met haar totaaltijd was ze 0.37 trager dan Flock, die goud behaalde. De Russin Yulia Kanakina werd tweede op 0.17. De derde plaats ging naar Kimberley Bos, op 0.34.

In de wereldbekerstand is Meylemans vijfde met 1056 punten. Bos leidt met 1165 punten, voor Flock (1129). De regerende Duitse wereldkampioene Tina Hermann, die vrijdag zesde werd, is derde met 1124 punten.

De volgende wereldbekermanche staat volgende week vrijdag op het programma in het Duitse Winterberg.

Belga