Logo of Team Belgium

Kimberly Buys hangt over een maand haar zwempak aan de haak. Op 13 en 14 november zal ze tijdens het BK kortebaan in Leuven voor het laatst het bad induiken. Dat meldde ze op haar Instagrampagina. 

“De laatste zestien jaar als internationaal zwemmer gingen zo snel voorbij”, legde ze uit op Instagram. “Voor ik het goed en wel beseftekijk ik nu naar het einde van mijn carrièreMisschien hadden jullie al gehoord dat ik zou stoppen als zwemster. Ik ben niet van gedachte veranderd. Ik wil iedereen laten weten dat het BK kortebaan mijn laatste zwemcompetitie wordt.” 

Kimberly Buys slaagde er dit jaar niet in zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in TokioZe nam wel deel aan de Olympische Spelen van Londen in 2012 en die van Rio in 2016. Op de 100m vlinderslag in Rio presteerde ze haar beste olympische prestatie, ze eindigde er 14e. 

Kimberly Buys, een specialiste van de vlinderslagveroverde in haar lange carrière 2x zilver op het EK korte baan: in 2010 op de 200m wisselslag en in 2012 op de 100m vlinderslagDrie jaar geleden pakte ze op het EK in groot bad in Glasgow ook brons op de 50m vlinderslag. 

Momenteel heeft Buys 9 Belgische records in het zwemmen op haar naam staan. Vier in individuele nummers (100m en 200m rugslag en 50m en 100m vlinderslagen 5 in verscheidene estafettenummers.