Logo of Team Belgium

Kimberly Buys (31) leverde het voorbije weekend op de Flanders Qualification Meet in de Antwerpse Wezenberg geen topprestaties af maar mikt nog steeds op een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio. Het zouden na 2012 en 2016 haar derde Spelen worden.

De matige tijden van het voorbije weekend verontrustten Kimberly Buys geenszins. "Ik word er ook niet jonger op en dus is het logisch dat ik minder snel recupereer van een zware trainingsperiode zoals de voorbije maand het geval is geweest. Mijn tijden vorige maand in Rotterdam waren een stuk beter en dat stelt mij gerust dat ik het nog steeds kan. Ik beleef in ieder geval nog steeds heel veel plezier aan het trainen en zwemmen. En ik heb nog steeds de ambitie om mij de kwalificeren voor de Spelen van Tokio." 

De volgende maanden moeten voor Kimberly Buys duidelijk maken of zij zich individueel kan plaatsen of eerder voor een aflossingsploeg. 

"Ik besef al langer dat het niet eenvoudig zal zijn om mij individueel te plaatsen voor de Spelen van Tokio. Mijn Belgisch record op de 100 m vlinderslag staat op 57.91 en de limiet ligt op 57.92. Ik heb dus maar één honderdste van een seconde marge. Momenteel schat ik mijn kwalificatiekansen groter in op een aflossingsnummer zoals de 4x200 crawl, 4x100 crawl of 4x100 m wisselslag. Ik train op dit moment dan ook op die langere afstanden. Op het Belgisch kampioenschap begin april en de meeting in Eindhoven een week later wil ik voor mezelf duidelijkheid op welk paard ik wil wedden: individueel of estafette. Op het EK midden mei in Boedapest wil ik mij dan kwalificeren voor Tokio."

Belga